Nieuws

Onder de motorkap: Dick Nijssen

In deze wisselcolumn beschrijven Oldtimerfanaten hun grote liefde
 
Mijn naam is Dick Nijssen en de Stichting Oldtimerdag Santpoort vroeg me iets te vertellen over mijn Oldtimerhobby. Ik ben geboren in Santpoort op 14 juni 1958 en ja, ik vind oude voertuigen net zo leuk als de schrijver van vorig stukje: mijn neef Peter Schoorl. Het zit bij onze familie wellicht in de genen!

Mijn oldtimerliefde begint bij een telefoontje uit de Verenigde Staten. Mijn zoon zat voor stage in California en belde mij over een Ford die hij had gezien en wel graag naar Nederland wilde verschepen. Hij wist mij slinks te overtuigen door het bouwjaar te noemen: 1958… Ik grap regelmatig dat alles uit dat jaar wel oké was!

Na een lange reis kon ik de auto ophalen in de haven van Rotterdam. Ik zag al snel dat het plaatwerk gelukkig in orde was. Ondanks dat moest er uiteraard wel het een en ander aan gebeuren. Mijn zoon had grootste plannen met zijn auto. Het moest een echte Muscle Car worden! Hij begon enthousiast met het verwijderen van de oude lak en opnieuw spuiten. Maar dan komt het pas: een flinke lijst met aanpassingen, nieuwe onderdelen spullen bestellen in de US. Wel leuk, maar erg tijdrovend!
Verwijderen van de oude lak en opnieuw spuiten.
 
Leuk, maar erg tijdrovend!

Tja en dan komt de klad er een beetje in, want je bent jong en hebt helemaal geen zin om er zoveel tijd in te steken! Het werd dan ook niet snel de Muscle Car die hij voor ogen had! Ondertussen merkte ik dat ik er steeds meer plezier in kreeg om aan de auto te sleutelen. Ik maakte er gemakkelijker tijd voor, dus het was niet zo moeilijk: de Ford ging van zoon naar pa! Inmiddels heb ik er heel wat Miles mee gereden. In de meeste gevallen fungeert de Ford daarbij als trouwauto. Zie www.happydayauto.nl.
De Ford fungeert regelmatig als trouwauto.
 
Ik vind dat erg leuk om te doen, het brengt altijd een hoop gezelligheid. Vorig jaar heeft de Ford zelfs meegedaan in een film! “Drie mensen vinden een auto” was het winnende script van het Noordelijk Film Festival en in die film heeft de auto een hoofdrol! Dat was erg boeiend om een keer mee te maken.
De Ford uit 1958 in de hoofdrol!
 
Tenslotte doe ik af en toe mee met ritten, waaronder natuurlijk die van Stichting Oldtimer Santpoort!
De gegevens van mijn Oldtimer: Merk: Ford Type: Custom 300 Bouwjaar 1958 Gebouwd in San Jose Motor 6 line 3800cc
Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten tijdens ritjes/evenementen
Vriendelijke groet, Dick Nijssen

Touren door Santpoort en omstreken

Op zondag 3 september organiseert Stichting Oldtimer Santpoort weer een gezellige tourrit. Hou de website en Facebook in de gaten, want binnenkort geven we meer informatie prijs over deze ongetwijfeld weer schitterende tourtocht.

SOS doet mee met Rabo Fietsdag 11 juni

Rabo Fietsdag

Beste Oldtimer-liefhebber,

Afgelopen zomer hebben we weer een weergaloos mooie dag gehad. Met ronkende motoren, glimmende stoommachines, luxe wagens en een luidruchtige brandweerkoets.

Om deze geweldige dag in de toekomst financieel weer mogelijk te maken participeren we ook dit jaar weer in de Rabobank Fietsdag op 11 juni 2017, om 10.00 uur. Door mee te fietsen kun je als ambassadeur van de club 10 euro ophalen. Als we met 50 leden op de fiets stappen, kunnen we maar liefst 500 euro ophalen!

Dus laat op deze ene zondag die pot smeerolie maar even in de stellingkast van je garage staan en fiets lekker sportief mee met het bestuur van Stichting Oldtimer Santpoort. We fietsen de zuidelijke route van 25 kilometer. Startpunt is zoals vanouds Molen De Zandhaas. We vertrekken gezamenlijk om 10.00 uur. Vergeet niet op je stempelkaart de naam van onze club te zetten: Stichting Oldtimerdag Santpoort!

Meer info: www.rabobank.nl/lokale-bank/ijmond/rabobank-fietsdag-zondag-11-juni/

We hopen je op 11 juni om 10.00 uur te ontmoeten bij de Zandhaas!

Met vriendelijke groet,


Het bestuur van Stichting Oldtimerdag Santpoort

Onder de motorkap: Peter Schoorl

In deze wisselcolumn beschrijven Oldtimerfanaten hun grote liefde
Peter Schoorl
 
Mijn naam is Peter Schoorl geboren in 1955 in het leuke Santpoort-Noord en woon er nog steeds. Mijn familie richtte hier een transportbedrijf op wat een echt familiebedrijf werd. Toen we dertig jaar geleden de zaak overnamen kochten we altijd vrachtwagens van het merk Mercedes en nu anno 2017 is dat nog steeds het geval. De liefde voor het merk was er met de paplepel ingegoten.
Schoorl v/d Veldt verzorgt al generaties alle transportverzoeken.
Zo ontvang ik ook al jaren de nieuwsbrief van Mercedes. Daar stond een keer een advertentie in waarin een Pagode 230 SL te koop werd aangeboden. Ik twijfelde niet lang maar belde de man op. Ik kreeg een gepensioneerde Mercedes vrachtwagen-monteur aan de lijn die door zijn verslechterde gezondheid de lage instap van de Pagode niet meer kon maken. Als echte mercedesfanaten onder elkaar was de deal gauw gesloten en de volgende morgen ben ik met mijn zoon Rob naar Groningen afgereisd. Al gauw ontstond het idee om met Gerard samen met onze vrouwen en oldtimers naar Italië te reizen. Wel een beetje spannend om dat met een spiksplinternieuwe oldtimer te doen waar we geen historie van kenden. Maar na kort overleg hakten we de knoop door en vertrokken. We hebben er geen spijt van gehad… Wat een heerlijke rit hebben we gemaakt door het glooiende Italiaanse landschap. De Pagode haperde geen ogenblik. Tot op de dag van vandaag hebben we er een heerlijke auto aan. We zijn lid geworden van de Mercedes Benz Klassieker Vrienden en maken regelmatig een leuk tochtje.
Peter en Anja tijdens een toertochtje in de Biesbosch.
 
In de Stichting Oldtimer Santpoort combineer ik mijn liefde voor Mercedes Oldtimers met de liefde voor mijn dorp. Het organiseren van de Oldtimerdag is een genot om te doen. Daarbij komen de kraanwagens van Schoorl v/d Veldt goed van pas om de zware stoommachines op hun plek te zetten.
De kraanwagens van Schoorl v/d Veldt komen goed van pas bij het plaatsen van de loodzware stoommachines op het evenemententerrein.

De route van de Oldtimers

Daar is hij dan! Op veler verzoek..... De route van de Oldtimers. Reserveer je plekje, zet op tijd je camper in de berm, klap je stoeltjes uit, want tientallen, misschien wel honderden glimmende Oldtimers zullen door de straten van Santpoort en wijde omstreken ronken! We vinden het natuurlijk erg leuk als op onze Facebookpagina deelt wáár je van plan bent te gaan genieten van de bonte optocht! Like, deel en schreeuw het van de daken. De Oldtimers komen eraan!!! Om halftien verzamelen zij aan de Biezenweg en rond de klok van 11.30 uur zullen zij aankomen op het evenemententerrein naast de Ruïne van Brederode.

Motorfietsliefhebbers opgelet

Op de show in Santpoort staat een unieke collectie van een 25 tal oude unieke racemotoren uit de 70er jaren. Hieronder zijn o.a. de Konig 500cc van Hans de Wit, een unieke racer uit 1971 waarvan wereldwijd alleen deze nog rijdt en hij neemt ook de Norton Manx mee. Met de Konig, nummer 8, heeft Hans in 2013 deelgenomen aan de race op Isle of Man.
Gerrit Butter komt met een aantal unieke Yamaha’s, waaronder een zelfbouw met een originele trommelrem.


Gerard Kampen met een Suzuki TR500 uit 1971 die in de 70ér jaren werd bereden door de Brit Barry Sheene met zijn unieke nummer 7. Met zijn nummer 7 werd Barry Sheene kampioen op het circuit van Assen in 1975 én 1976.
John Fokken neemt de originele AMF Harley Davidson uit 1976 mee, die tijdens de Grand Prix bereden werd door o.a. Walter Villa.
John Fokken neemt de originele AMF Harley Davidson uit 1976 mee, die tijdens de Grand Prix bereden werd door o.a. Walter Villa.
Louis Berkeveld met een Maico 125 uit 1970 en een zeldzame Roemar 125cc. Leen de Heer toon een deel van zijn verzameling Yamaha racers.
Jos Danenberg met zijn Benelli 500cc 4takt, de racer bekend onder de oud coureurs, als de Benelli waarop Renzo Pasolini de mensen in vroeger tijden in verrukking kon brengen met zijn gedurfde rijstijl.
De mannen van Kuipers met een prachtige BMW zijspan. Dennis en Willem hebben de 1000 ccboxer dit afgelopen jaar weer helemaal ‘spic en span’ gemaakt voor de races in 2016.
Romano Fokken met zijn snelle Ducati 250cc.
Mario van Rooien met een originele Yamaha OW01 750cc superbike.
Nico Bakker Framebouw, met enkele unieke motoren waaronder een Suzuki RG500 van Franco Uncini en wellicht neemt hij ook de eerste racer mee van Brian Slooten de jonge veelbelovende coureur uit Oosthuizen.
John Zeulevoet met o.a. een originele Suzuki RG500 van Jack Middelburg de coureurwaarover zo veel te zien en te horen is in het Westlandmuseum in Honselersdijk. Ook kunnen de liefhebbers de racer van Boet van Dulmen (Den Boet) bewonderen.
Fup Bakker met zijn Aermacchi, een zeldzame watergekoelde racer en ook zijn mooie TZ 250 is te bewonderen.
Kortom een prachtige verzameling, echt de moeite waard om te zien. Veel van bovengenoemde eigenaren rijden nog regelmatig tijdens de Classic Races in Nederland en daarbuiten. Zij willen u graag meer vertellen over deze prachtige sport, die immer blijft uitdagen en boeien.

Houd mij op de hoogte